Historia

Remaljeringsbolagets historia

REMALJERINGSMETODEN
Allmän information och historia

Remaljeringsbolagets metod utvecklades i USA slutet på 70-talet.
Metoden som användes vid den tiden var den enda kända för renovering av keramikytor: man etsade ytan med fluorvätesyra. Redan under första året lärde man sig alla nackdelar med metoden. Beläggningen lossnade och flagnade efter en tid.

Dessa erfarenheter var grunden till den forskning som resulterade i en primer som effektivt svetsade samman den nya ytan med den gamla keramiska ytan, vilket därmed eliminerade behovet av etsning och slipning. Detta revolutionerade renoveringen av keramiska ytor. Laboratorieprov och flerårig erfarenhet av metoden visar en överlägset bättre hållbarhet med Remaljeringsbolagets metod jämfört med någon annan metod.

I början på 90-talet utvecklade man en egen unik metod för renovering av golvbrunnar som nu rekommenderas av många försäkringsbolag.

Inom loppet av några år tillkom det fler förbättringar till renoveringsprocessen. Moderna verktyg och material gör det möjligt att nå en så hög kvalitetsstandard, att det knappt går att skilja resultatet från en normal ny emaljyta. Under 1988 kunde vidare forskning avslutas som förde dithän att renovering av ett badkar kan fullbordas på endast fem (5) timmar.

Därmed har Remaljeringsbolagets metod blivit den snabbaste renoveringsmetoden för keramiska ytor. Idag finns det tillgänglig för kunder på fem kontinenter med långt över 200 egna företagare. I Skandinvien drivs verksamheten sedan 20 år under namnet REMALJERINGSBOLAGET.

Huvudkontoret för Europa, Remaill-Technik, finns Wien, Österrike.
Deras hemsida: http://remaill-technik.at/

Sedan starten i Sverige har hundratusentals badkar och golvbrunnar renoverats med REMALJERINGSBOLAGETS metod.